Hoppa till sidans innehåll

E-jolleträning sommaren 2021


Preliminär träningsdag: Tisdag

Ledare: Niklas Grimslätt

Läs Niklas text nedan

Som gammal E-jolleseglare är det väldigt kul att se att klassen finns kvar och utvecklas i SSN. Under ett antal år har klubben haft flera flitiga seglare där någon eller några även satsat utanför hemmavattnen och sommarseglingen. Uppenbarligen har dessa varit väldigt bra förebilder, för till sommaren 2021 kommer en ny generation glada och motiverade E-jolleseglare att synas på vattnet tillsammans med de mer rutinerade. Om jag räknar rätt och alla dyker upp samtidigt borde vi kunna räkna in upp emot åtta båtar på torsdagsseglingarna, så räkna med kul segling på vattnet och skönt häng på land före och efter seglingen!

 

E-jollen är en fantastiskt härlig båt att segla och ger väldigt tydlig feedback (läs kappsejsning…) när man klantar till det, men övning ger färdighet! Därför är målsättningen att kunna ordna träningssegling någon kväll i veckan, förhoppningsvis på tisdagar i samband med optimistträningen, så att de som är nya i båten snabbt kommer igång och lär sig hantera den även när det blåser på lite. Det praktiska är inte löst ännu, men mer information kommer senare i vår. Ta även chansen att prata med de rutinerade seglarna om tips och tricks, de delar gärna med sig av sina erfarenheter!

 

För dig som är sugen på att prova på har SSN faktiskt också en egen E-jolle som går att låna för en kväll i samband med träning eller torsdagssegling. Det är en gammal dam med en hel del ålderskrämpor, men den funkar jättebra för provsegling när det inte blåser alltför mycket. Inte minst tack vare det fina träningsseglet som Elvira skänkte till klubben sommaren 2020. Stort tack för det!!

Vi ses vid SSN i sommar!

Niklas Grimslätt

Uppdaterad: 15 APR 2021 16:04
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
SS Norderviken - Segling
Ordförande: Gunilla Lundberg, Badvägen 5B
45740 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

SSN är en ideell förening som bygger på medlemsavgifter och hjälp från våra sponsorer så att vi kan hålla igång vår verksamhet. Gynna dem gärna, de gynnar oss.