Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan


Vi har sett att flertalet har haft problem med anmälan i Sailarena. Vi har därför fler anmälda än vad som syns på här/Sailarena.

Vi kommer uppdatera anmälnings-/startlistan manuellt ikväll och publicerar den under fliken anmälda ca klockan 19.00

Inbjudan och PM Väderörace 2022

 

Väderö Race är en skärgårdsregatta för kölbåtar och seglas lördagen den 16 juli. Kappsegling i den vackra och utmanande Fjällbackaskärgården, alla nivåer av seglare kan delta.  För de bästa är det blodigt allvar och för söndagsseglaren blir det lite spänning i vardagen. Trevligt arrangemang med fint prisbord som attraherar alla seglare.

Regattan ingår i Union Race, anmäl er enligt nedan så får ni automatiskt också en plats och ett resultat i Union Race. Vi ber utländska seglare att i god tid ordna med svenskt mätbrev eller motsvarande. För att få delta i UnionRaceklassen krävs ett verifierat svenskt SRS-tal

 

Tävlingsformen är omvänd SRS eller jaktstart som det ofta kallas. Den långsammaste båten startar först och den snabbaste sist. Den som först passerar mållinjen vinner. Beräknad seglingstid ca 3 timmar. Vi har även en short-handed klass. Dvs enbart med rorsman och en gast. Vi vill göra arrangemanget modernt och publikt därför kommer även att sikta på att lägga mera av seglingen i Fjällbackafjorden. Vindarna bestämmer.

Innan start kan deltagare lägga sig vid Janssons varv (stor blå kran) söder om Badholmen. Lägg er på utsidan. Man kan också lägga sig på utsidan av gästhamnen i Fjällbacka i mån av plats. För övernattning i Fjällbacka gästhamn klicka https://www.hamburgsundsbokning.se/gasthamnar/fjallbacka-gasthamn. Det finns bokningsbara platser och vi ber de enskilda seglarna att boka övernattning själva.

Startplatsen och kansliet är precis vid det stora hopptornet på Badholmen. Det brukar gå att dra en startlinje som kan bevakas från land.

På rorsmansmötet redovisas dagens bana. Vi anpassar den efter väder och vind så att det blir en bra segling. Tävlingsledaren går också igenom starttider för de olika båttyperna. Plats för frågor.

De första båtarna brukar dyka upp på Fjällbackafjorden igen vid 2-tiden och det har varit många spännande dueller ända in på mållinjen. Efter målgång bjuder Rogers och Sail Racing på svalkande öl/mineralvatten med tilltugg vid hopptornet.

När alla båtar kommit i mål är det prisutdelning, vid hopptornet.  Kallelse till prisutdelningen på signal.  Vi brukar summera dagens seglingar och ha en trevlig stund där.

Vi som arrangerar Väderö Race tycker speciellt mycket om att det kommer seglare som inte är så vana vid kappseglingar. Det betyder tex. att vi gärna svarar på frågor och förklarar reglerna en gång extra.

Det är priser från Rogers Fjällbacka och från Sail Racing samt från Europris för Union Race. Komplett inbjudan och seglingsföreskrifter finns på www.norderviken.se

Seglingsledare Niclas Grimslätt 0706 663815                    Organisationsledare Hans-Einar Forsberg 0767 728249                                                                                                                                                                                                         This is a mailto link

Datum

16 juli 2023

Klass

Omvänd SRS-kölbåtar,  Omvänd SRS shorthanded   

Tävlingsplats

Fjällbacka, Badholmen - Skärgården

Expedition

Badholmen öppnar 09.00.

Rorsmansmöte

09,30 vid Expeditionen

Första start

10,30  till 11.00 närmare besked på rorsmansmöte

Avgift

450 kr

Anmälan

Endast via www.Norderviken.se.  Senast dagen före.

 

Om du anmält dig och av någon anledning inte kan starta betalar vi tillbaka 300 kr.

 

Uppdaterad: 11 JUL 2022 08:55 Skribent: Andreas Ljungberg

Följ oss på Facebook och Instagram

Postadress:
SS Norderviken - Segling
Ordförande: Gunilla Lundberg, Badvägen 5B
45740 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

SSN är en ideell förening som bygger på medlemsavgifter och hjälp från våra sponsorer så att vi kan hålla igång vår verksamhet. Gynna dem gärna, de gynnar oss.